Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Novi Sad, 15. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.

LSV

Kao što je poznato, slogan „Nož, žica, Srebrenica“ koriste ekstremno desne grupe, a sve u cilju glorifikacije zločina koji su počinili snage pod komandom Ratka Mladića u julu 1995. u Srebrenici.

LSV zahteva kažnjavanje odgovornih za ovu reklamnu kampanju! Jasno je da su njeni kreatori svojim aktivnostima prekšili brojne odredbe Ustava i zakona Republike Srbije.

Nedopustivo je što nadležni državni organi do sada nisu reagovali na brojne neprimerene sadržaje koje u svojoj ponudi ima preduzeće „011 Shop“. Zašto nije podignuta prijava zbog širenja međunacinalne mržnje i netrpeljivosti?

Povlačenje jednog brenda iz prodaje nije dovoljna mera.

Država mora sprečiti ovakve pojave, a to je moguće samo poštovanjem važećih propisa i strogom kaznenom politikom.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 04. 2016. | Komentara: 0

Pobeda LSV put ka punoj autonomiji Vojvodine

Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev poručio je večeras u Novom Sadu da je 7 odsto republičkog budžeta, koliko po Ustavu iznosi pokrajinski budžet, sramno malo, ali da je i ta ustavna odredba kršena čime je Vojvodina zakinuta za dve milijade evra.
Saopštenja | Subota, 02. 04. 2016. | Komentara: 0

Vlast odgovorna za anarhiju i bezakonje na vojvođanskim oranicama

Kikinda, 02. april - Liga paora Vojvodine upozorava na tešku situaciju širom Vojvodine i haos u kojoj državne oranice širom Vojvodine zauzima sve više uzurpatora i koja uskoro može za rezultat imati nove fizičke obračune.
Saopštenja | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Članstvo u EFA je veliko priznanje za LSV

Novi Sad, 01. april - Današnje pridruživanje Lige socijaldemokrata Vojvodine European Free Aliance je veliko priznanje za Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njenu doslednu dvadesetšestogodišnju politiku – izjavio je danas na Korzici, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, nakon što je LSV jednoglasno primljena u članstvo Evropskog slobodnog saveza.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook