Pobeda LSV put ka punoj autonomiji Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 04. 2016. | Komentara: 0

Pobeda LSV put ka punoj autonomiji Vojvodine

Novi Sad, 04. april - Predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev poručio je večeras u Novom Sadu da je 7 odsto republičkog budžeta, koliko po Ustavu iznosi pokrajinski budžet, sramno malo, ali da je i ta ustavna odredba kršena čime je Vojvodina zakinuta za dve milijade evra.

LSV
 
- Predviđajući pobedu Lige na izborima u aprilu, mislim da smo blizu tome da dobijemo to što se zove, ponavljam: zakonodavna, izvršna, sudska vlast, pravo na imovinu i, konačno, prave izvorne prihode. E, onda ćemo da pričamo na drugi način. Onda vam neće trebati 15.000 evra za radno mesto, onda ćemo imati gužvu ko će u takvom ambijentu doći u Vojvodinu – ocenio je Jakovljev.
 
Predsednik Političkog savet LSV je najavio da će među prioritetima LSV biti izjednačavanje subvencija domaćim poljoprivrednicima sa onima koje primaju poljoprivrednici u regionu, kao i sprečavanje prodaje zemlje strancima.  

- Reosnovaćemo Pokrajinski penzioni fond, pokrenuti izgradnju Kliničko bolničkog centra Novi Sad i vratiti sva ovlašćenja Vojvodini kada je u pitanju nauka - od osnivanja instituta mladih talenata, do većeg broja studenata na budžetu na postdiplomskim studijama - poručio je Jakovljev na debati Istinomera.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook