Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Novi Sad, 15. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.

LSV

Kao što je poznato, slogan „Nož, žica, Srebrenica“ koriste ekstremno desne grupe, a sve u cilju glorifikacije zločina koji su počinili snage pod komandom Ratka Mladića u julu 1995. u Srebrenici.

LSV zahteva kažnjavanje odgovornih za ovu reklamnu kampanju! Jasno je da su njeni kreatori svojim aktivnostima prekšili brojne odredbe Ustava i zakona Republike Srbije.

Nedopustivo je što nadležni državni organi do sada nisu reagovali na brojne neprimerene sadržaje koje u svojoj ponudi ima preduzeće „011 Shop“. Zašto nije podignuta prijava zbog širenja međunacinalne mržnje i netrpeljivosti?

Povlačenje jednog brenda iz prodaje nije dovoljna mera.

Država mora sprečiti ovakve pojave, a to je moguće samo poštovanjem važećih propisa i strogom kaznenom politikom.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 1

Važno je utvrditi gde je diplomirao kandidat za predsednika Srbije

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je večeras da treba hitno razrešiti da li je i na kojem fakultetu je diplomirao kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Republike Srbije Tomislav Nikolić.
Saopštenja | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Gde je diplomirao Tomislav Nikolić?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podnela je danas zahtev na jednom od privatnih novosadskih fakulteta da joj se odobri uvid u kompletan studentski dosije Tomislava Nikolića, koji je, prema zvaničnim podacima iz njegove biografije objavljenim na sajtu SNS, na tom fakultetu diplomirao.
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 0

Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

Novi Sad, 23. aprila – LSV će nakon izbora, od nove Vlade Republike Srbije tražiti da se zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, kako bi se zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju, istakao je danas u razgovoru sa poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook