Zašto država toleriše ekstremističke grupe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 04. 04. 2018. | Komentara: 0

Zašto država toleriše ekstremističke grupe

Novi Sad, 04. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje uništavanje table na ulazu u prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

LSV

Tabla i sanduče Nezavisnog društva novinara Vojvodine prelepljeni su nacionalističkim parolama na srpskom i engleskom jeziku.

Ovakvi incidenti dešavaju se veoma često, a državni organi ne čine ništa da ih spreče i sankcionišu počionioce.

Politika tolerisanja grupa desnih ekstremista je u Srbiji postala svakodnevna pojava, a ne postoje ni naznake da će se odnos države prema ovom problemu promeniti.

Od parola i uvredljivih natpisa do zločina put je veoma kratak, a pogromi u Drugom svetskom rati i sukobima u bivšoj Jugoslaviji to jasno pokazuju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da nadležni organi počnu da rade svoj posao. 

Dosadašnje ćutanje je bilo i protivustavno i protivzakonito!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook