Zašto se dogodio akcident sa opasnim materijama u Novom Bečeju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 12. 2017. | Komentara: 0

Zašto se dogodio akcident sa opasnim materijama u Novom Bečeju?

Novi Sad, 24. decembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da javnost u što kraćem roku upoznaju sa uzrocima prevrtanja cisterni sa hemikalijama na pruzi kod Novog Bečeja.

LSV

Ovaj akcident nameće i niz veoma bitnih pitanja.
U kakvom su stanju železničke pruge u našoj zemlji? Koliko je bezbedan transport opasnih materija na njima?

Meštani Novog Bečeja godinama su svedoci veoma lošeg stanja pruga po kojima vozovi idu brzinom ne većom od desetak kilometara na sat. 

Slično je stanje i na ostalim železničkim pravcima u Vojvodini.

Sa druge strane, ništa manje bitno pitanje nije i nivo opremljenosti specijalizovanih vatragasno-spasilačkih službi.

Do javnosti su i ranije dolazile informacije o nedovoljno kvalitetnoj opremljenosti ovih jedinica.

Akcidenti sa opasnim materijama uvek nameću i pitanje ugrožavanja zdravlja građana i moguće opasnosti po životnu sredinu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da se o ovim pitanjima javno progovori, te da državni organi učine sve da maksimalno obezbede prevoz opasnih materija i tako spreče moguće akcidente.


Aleksandar Jovanović,
potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 08. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Vučić, Brnabić i Dačić sramno ćute na čin postavljanja biste Mikloša Hortija u zgradi mađarskog parlamenta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI pita predsednika republike Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i ministra inostranih poslova Ivicu Dačića da li je uklonjena bista ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je pre godinu dana postavljana u zgradi mađarskog parlamenta.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Košarkašu Boriši Simaniću pod hitno dodeliti nacionalnu penziju!

Nakon uznemirujućih vesti iz Manile sa Svetskog prvenstva u košarci, zbog teške povrede Boriše Simanića, LSV - Vojvođani poziva nacionalni košarkaški savez i nadležno Ministarstvo sporta i omladine da reaguju i pokrenu proceduru dodele sportske nacionalne penzije našem reprezentativcu. 
Saopštenja | Sreda, 30. 08. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Odbranićemo Vojvodinu od napada Šešeljevaca. Predstoji nam borba za decentralizovanu Srbiju i u njoj snažnu Vojvodinu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poručuje Šešeljevim sledbenicima koji bi da ukidaju zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine, da će, kao i uvek kada su napadali Vojvodinu, ostati kratkih rukava i da će doživeti novi poraz.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook