Zatvoriti Srpsko-ruski centar u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 05. 05. 2017. | Komentara: 0

Zatvoriti Srpsko-ruski centar u Nišu

Novi Sad, 05. maj 2017 - Povodom inicijative Ivice Dačića da se reši status tzv. Ruskog humanitarnog centra u Nišu ili da se on zatvori, Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na vlast da zatvori navedenu ustanovu.

LSV

Takođe, pozivamo predstavnike vlasti da javnosti daju precizne odgovore o pravoj funkciji i ulozi ove misteriozne ustanove. U javnosti su se do sada mogle čuti analize i interpretacije od toga da je reč o obaveštajnom centru druge države na našoj teritoriji, do toga da je reč o kamufliranoj ruskoj vojnoj bazi.

Kako bi se u domaćoj i međunarodnoj javnosti sprečile dalje spekulacije, koje mogu veoma da naštete geopolitičkom položaju Srbije, pozivamo vlast da otkaže dalje gostoprimstvo tzv. Humanitarnom centru u Nišu.

Nakon krupnih političkih promena koje će se narednih nedelja desiti u Makedoniji, kao i punopravnim članstvom Crne Gore u NATO-u, pitanje ukidanja ruskog obaveštajnog punkta u Nišu postaviće se kao prioritetan problem u izmenjenim regionalnim okolnostima.

Sve države u našem okruženju će od juna ili biti članice NATO-a ili već na svojoj teritoriji imaju vojne efektive ovog saveza. Geopolitički položaj Srbije time će se dodatno usložniti, a pitanje vojne neutralnosti i statusa potencijalne ruske baze u Nišu zahtevaće ponovna preispitivanja.

Ukidanje ruskog tzv. Humanitarnog centa u Nišu nije samo pitanje ispravnog razumevanja međunarodnih i regionalnih okolnosti, već i očuvanja mira i stabilnosti u Srbiji.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook