Zaustaviti divljanje ekstremista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 04. 2013. | Komentara: 0

Zaustaviti divljanje ekstremista

NOVI SAD, 10. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje uništavanje trojezične table u selu Torak, u opštini Žitište. Na taj način, šalje se vrlo teška i uznemirujuća poruka rumunskoj nacionalnoj zajednici, ali i svim ostalim zajednicama u Vojvodini, zbog čega LSV zahteva hitno hapšenje i sankcionisanje počinilaca.

LSV

Podsetimo, takva je poruka prethodno poslata krajem januara šaranjem table na rusinskom jeziku u mestu Bikić Do u opštini Šid, te kidanjem table na zgradi Slovačkog kulturnog centra „Pavel Jozef Šafarik“ u Novom Sadu.

Šta će država učiniti povodom ovih sve učestalijih širenja nacionalne mržnje? Šta će učiniti u sveobuhvatnoj borbi protiv ekstemističkih grupa?

U samom biću Vojvodine je međunacionalna tolerancija, suživot i poštovanje različitosti.

Ako izostane jača osuda i kazna za širenje nacionalne mržnje, bojimo se da će se divljanje ekstremista nastaviti i da će posledice biti sve gore.


Aleksandar Marton,
pokrajinski poslanik LSV
u Skupštini AP Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook