Zaustaviti divljanje ekstremista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 04. 2013. | Komentara: 0

Zaustaviti divljanje ekstremista

NOVI SAD, 10. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje uništavanje trojezične table u selu Torak, u opštini Žitište. Na taj način, šalje se vrlo teška i uznemirujuća poruka rumunskoj nacionalnoj zajednici, ali i svim ostalim zajednicama u Vojvodini, zbog čega LSV zahteva hitno hapšenje i sankcionisanje počinilaca.

LSV

Podsetimo, takva je poruka prethodno poslata krajem januara šaranjem table na rusinskom jeziku u mestu Bikić Do u opštini Šid, te kidanjem table na zgradi Slovačkog kulturnog centra „Pavel Jozef Šafarik“ u Novom Sadu.

Šta će država učiniti povodom ovih sve učestalijih širenja nacionalne mržnje? Šta će učiniti u sveobuhvatnoj borbi protiv ekstemističkih grupa?

U samom biću Vojvodine je međunacionalna tolerancija, suživot i poštovanje različitosti.

Ako izostane jača osuda i kazna za širenje nacionalne mržnje, bojimo se da će se divljanje ekstremista nastaviti i da će posledice biti sve gore.


Aleksandar Marton,
pokrajinski poslanik LSV
u Skupštini AP Vojvodine



Saopštenja | Petak, 14. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Unapredićemo sistem protivgradne odbrane i nećemo bacati pare na avione i tenkove!

Jučerašnje olujno nevreme praćeno snažnim gradom, koje je zahvatilo veliki deo Vojvodine i prouzrokovalo veliku štetu na imovini građana, jasan je znak da su potrebne krupne promene u sistemu protivgradne zaštite.
Saopštenja | Sreda, 28. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Tužno je što patrijarhu Porfiriju smetaju prava žena

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da prestane da relativizuje ženska prava i počne da koristi svoj autoritet u cilju stvaranja boljeg društva u kojem ne postoji nasilje.
Saopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook