Zid od bodljikave žice je zid srama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 06. 2015. | Komentara: 0

Zid od bodljikave žice je zid srama

Novi Sad, 18. jun - Zidovi i bodljikava žica najviše govore o vlasti zemlje koja ih diže. 

LSV

U ovom slučaju, odluka vlasti Republike Mađarske da podiže četiri metra visok zid od bodljikave žice duž granice sa Republikom Srbijom, nalik na koncentracioni logor, više nego jasno dokazuje da je reč o političarima koji duboko ne razumeju vrednosti koje baštine zemlje Evropske unije. 

Bez obzira na to što se u komunikaciji građana dve zemlje suštinski ne menja ništa, što će se granica prelaziti na isti način kao i do sada, ograda od bodljikave žice da bi se zaustavili ljudi koji beže od rata i gladi, više je od sramote. To je nezamislivo i zastrašujuće u 21. veku. 

Kada se tome doda odluka vlasti Republike Mađarske da tim nesrećnim ljudima, azilantima, preko bilborda, na mađarskom jeziku poručuju da ne otimaju poslove domicilnom stanovništvu, više je nego jasno da je njihova ksenofobija metastazirala na načine koji su nezamislivi ne samo za jednu članicu Evropske unije, nego i za civilizovan svet uopšte. 

Premijer Viktor Orban je očito zaboravio kako je izgledalo kada su građani zemalja Varšavskog pakta pre samo 30 godina bili ograđeni zidovima i pokušavali da nađu bolji život van granica svoje zemlje.

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook