Sedlarević: Nemam saznanja da Pastor putuje u petak

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 02. 2015. | Komentara: 0

Sedlarević: Nemam saznanja da Pastor putuje u petak

NOVI SAD - Predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je danas da nema saznanja da predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor putuje u Evropski parlament u petak, na dan kada treba da bude na sastanku lidera vladajuće koalicije u Vojvodini.

LSV

Maja Sedlarević je kazala da Odbor za evropske integracije nije primio Pastorov zahtev za takvo putovanje.  Pastor je juče izjavio da ne može da prisustvuje sastanku zakazanom za petak 27. februar, na koji ga je pozvao predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kako bi razgovarali o situaciji u Pokrajini, jer je "ranije za taj termin dobio poziv iz Evropskog parlamenta".
– Nemam sazananje da Pastor putuje u Evropski parlament, bar ne u svojstvu predsednika Skupštine Vojvodine, s obzirom da Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju nije dobio takav zahtev –kazala je Maja Sedlarević za agenciju Beta. Ona je objasnila da odlukom o službenom putovanju predsednik ima mogućnost da u hitnim slučajevima donese odluku o putovanju, o čemu je dužan da na prvoj narednoj sednici obavesti Odbor za evropske integracije.
– Mislim da u ovoj situaciji to nije slučaj, jer u petak 27. februara u 9.30 u Skupštini Vojvodine imamo zakazanu sednicu Saveta za bezbednost Vojvodine, kojom Pastor predsedava, a gost će nam biti ministar unutrašnjih poslova Neboša Stefanović, koji bi trebalo da nam podnese izveštaj o stanju bezbednosti u Vojvodini u 2014. godini – kazala je Maja Sedlarević, koja je i članica Saveta za bezbednost. Ona je dodala da je Pastor na službenom putu od danas do četvrtka, u Velsu i Lincu, gde prisustvuje obeležavanju Svetskog dana energetike i ima sastanak u parlamentu Gornje Austrije.

(BILSV, 24. 02. 2015)



Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook