Sedlarević: Očekujem da nas Mađarska ne koči

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Očekujem da nas Mađarska ne koči

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević, koja u tom domu vodi odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, očekuje da susedna Mađarska neće kočiti kandidaturu Srbije za članstvo u EU i da će na pravi način razumeti zakon o restituciji.

Maja Sedlarević

- Najiskrenije se nadam da Republika Mađarska neće ni na koji način kočiti naš put ka kandidaturi, odnosno naš put evrointegracija. Iskreno se nadam da će na pravi način razumeti donošenje jednog ovakvog zakona i zašto zakon ovako i izgleda - izjavila je za Dnevnik Sedlarevićeva koja uskoro, na poziv mađarskog parlamenta, putuje u Budimepštu. Po njenim rečima, svakako je nedopustivo izjednačavati ljude koji su počinili zločine, ili učestvovali na bilo koji način u činjenju zločina, sa jednim narodom.

- I ne bih volela da neko to tako tumači - dodala je potpredsednica Skupštine Vojvodine, istakavši da se zakon o restituciji „apsolutno ne odnosi ni na kakvu kolektivnu krivicu". Komentarišući stav koalicionog partnera, Saveza vojvođanskih Mađara, da zakon o restituciji uvodi kolektivnu krivicu, podsetila je da u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, čiji je ona funkcioner, smatraju da je „zaista nedopustivo" da se na bilo koji način, bilo kojim zakonom ili amandmanom, traži pravda ili prava za nekog ko je počinio zločine.

- A svako za koga se ustanovi da nije činio zločine - naravno da treba da dobije satisfakciju - dodala je Sedlarevićeva. Odgovarajući na „razočarenje" predsednika Nemačkog narodnog saveza Rudolfa Vajsa zato što su LSV i Liberalno demokratska partija bili „glavni protivnici" amandmana SVM-a na zakon o restituciji, Sedlarevićeva je rekla da je taj akt jedan iz seta zakona koji je bilo potrebno usvojiti da bi se omogućio dalji put evropskih integracija Srbije.

- Tako da smo mi u LSV-u svojim amandmanima uticali na kvalitet ovog zakona i naši poslanici su podržali ovakav predlog - rekla je Sedlarevićeva.

(Dnevnik, 04. 10. 2011.)Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook