Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 12. 05. 2019. | Komentara: 0

Skandalozne izjave Aleksandra Vulina u Banjaluci

Novi Sad, 12. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije da se izjasni da li se slaže sa skandaloznim stavovima koje je u Banjaluci danas izneo član njenog kabineta Aleksandar Vulin.

LSV

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima.

Ovakav stav Aleksandra Vulina u direktnoj je suprotnosti sa proklamovanom politikom poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine koji zvanično zastupa vlast u Srbiji. Međutim, današnja izjava ministra u Vladi, Vulina, govori potpuno suprotno.

Bosna i Hercegovina ima svoje Oružane snage, a ideje o drugačijim bezbednosnim okvirima, koje je izneo Vulin, predstavljaju kršenje ustavno-pravnog sistema BiH i međunarodnih obaveza koje je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog i Pariskog mirovnog ugovora, preuzela.

Tako grubo kršenje Dejtonskog sporazuma može samo da znači da se pojedini krugovi u današnjoj vlasti vraćaju ratnim ciljevima i metodama. Politički stavovi Aleksandra Vulina poznati su još od devedesetih godina. Od portparola JUL-a teško je očekivati bilo šta miroljubivo i konstruktivno.

LSV zahteva reakciju premijerke Brnabić. Ćutanje bi značilo podržavanje neozbiljne i opasne politike ponovnog „zveckanja oružjem“ u regionu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Događaji | Petak, 15. 03. 2013. | Komentara: 0

Ko je kriv za aflatoksin u mleku?

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik upitao je ministra poljoprivrede Gorana Kneževića kakve su preventivne mere preduzete da se spreči povećanje koncentracije aflatoksina u mleku i ko je kriv za situaciju u kojoj su se građani i poljoprivrednici našli.
Događaji | Četvrtak, 14. 03. 2013. | Komentara: 0

Da li uvozimo meso koje je hranjeno GMO žitaricama?

NOVI SAD – Zamenik predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić upitao je predsednika Skupštine Nebojšu Stefanovića zbog čega nije pozvao pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića na današnju posebnu sednicu posvećenu bezbednosti hrane u Srbiji.
Događaji | Četvrtak, 14. 03. 2013. | Komentara: 0

Koliko je bilo zloupotreba sa subvencijama u poljoprivredi?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga zatražila je danas od ministra poljoprivrede Gorana Kneževića odgovor kako će posavetovati poljoprivrednike, supružnike, koji imaju registrovana dva gazdinstva da urade obnovu registracije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook