Koliko je bilo zloupotreba sa subvencijama u poljoprivredi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 14. 03. 2013. | Komentara: 0

Koliko je bilo zloupotreba sa subvencijama u poljoprivredi?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga zatražila je danas od ministra poljoprivrede Gorana Kneževića odgovor kako će posavetovati poljoprivrednike, supružnike, koji imaju registrovana dva gazdinstva da urade obnovu registracije.

LSV

Kako je navela u svom poslaničkom pitanju, zakonom je predviđeno da se registracija, odnosno obnova registracije uradi od 25. februara do 31. marta.

- Po novim pravilima supružnici ne mogu imati dva odvojena poljoprivredna gazdinstva, pa najavljuju masovne razvode brakova da bi uspeli da prebrode kredite i zemlju koju su uzeli u arendu. Ova mera je doneta ad hoc. Zašto nije ostavljen period od godinu-dve dana da se ljudi priviknu na nove uslove? Pitam ministra, šta on savetuje poljoprivrednicima da rade u ovakvoj situaciji – istakla je Papuga.

Ona je zatražila od Kneževića i informaciju koliko je prijava dobilo Ministarstvo poljoprivrede zbog zloupotreba sa dobijanjem subvencija. Naime, kako je rekla, veliki poljoprivrednici i zadruge, koje obrađuju po 300 hektara zemljišta registruju zakupljenu zemlju ili deo svoje zemlje na radnike i primoravaju ih da uzimaju subvencije, koje kasnije daju tim zadrugama.

- Od kako Vojvodina nema nadležnost u poljoprivrednoj inspekciji, ne može da registruje ovakve zloupotrebe, pa tražim od Ministarstva poljoprivrede, koje je nadležno nad ovom inspekcijom, da kaže koliko je dobilo prijava za zloupotrebe oko subvencija – istakla je Olena Papuga.

(BILSV, 14.03.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook