Slaviša Grujić razgovarao sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Slaviša Grujić razgovarao sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić sastao se juče sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu prof.dr Miroslavom Veskovićem da bi dogovorili aktivniju saradnju između ove dve institucije, kao i planove i projekte za dalju saradnju.

LSV

Slaviša Grujić upoznao je rektora sa dosadašnjim radom i aktivnostima sekretarijata za kulturu. Istakao je da će Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije pomoći da se završi dvorac „Šlos" u Golubincima, kupi manjež i sredi „Terra“ u Kikindi i  „Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici.
- Ovo je samo dokaz da dobra komunikacija stvara kvalitetan odnos u saradnji, jer kultura i informisanje u svojoj suštini su depolitizovane oblasti, čije rezultate na kraju ocenjuje publika ili javno mnjenje – rekao je Slaviša Grujić.

Rektor prof.dr Vesković je istakao da studenti, sa jedne strane imaju puno teorijskog znanja, dok je nedovoljno prakse zbog čega je važna saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje. Kako je dodao, na taj način mogu se uvesti studenti Akademije muzičkih umetnosti i Akademije likovnih i dramskih u one institucije čiji je osnivač Pokrajinska vlada. Prof. dr Vesković je kao posebno važan projekat istakao Dunavsku strategiju u koji je i Srbija uključena, pored 14 zemalja, duž toka Dunava.

(BILSV, 05.12.2012)



Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini bi uskoro mogao u proceduru

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je za dnašnji Dnevnik da očekuje da će do kraja ove nedelje biti okončane konsultacije o radnom tekstu zakona o javnoj svojini, te da bi potom za svega nekoliko dana mogao biti sačinjen tekst koji će biti prosleđen u proceduru.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na gradskom stadionu

NOVI SAD - Prvi, od četiri buduća reflektora stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, montiran je danas ispred istočne tribine gradskog stadiona. Kako je najavljeno prilikom obilaska današnje montaže, u narednom periodu postaviće se i ostala tri reflektora čime će stadion "Karađorđe" ispuniti sve uslove za održavanje sportskih takmičenja i utakmica u noćnim terminima.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook