Slaviša Grujić razgovarao sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

Slaviša Grujić razgovarao sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić sastao se juče sa rektorom Univerziteta u Novom Sadu prof.dr Miroslavom Veskovićem da bi dogovorili aktivniju saradnju između ove dve institucije, kao i planove i projekte za dalju saradnju.

LSV

Slaviša Grujić upoznao je rektora sa dosadašnjim radom i aktivnostima sekretarijata za kulturu. Istakao je da će Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije pomoći da se završi dvorac „Šlos" u Golubincima, kupi manjež i sredi „Terra“ u Kikindi i  „Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici.
- Ovo je samo dokaz da dobra komunikacija stvara kvalitetan odnos u saradnji, jer kultura i informisanje u svojoj suštini su depolitizovane oblasti, čije rezultate na kraju ocenjuje publika ili javno mnjenje – rekao je Slaviša Grujić.

Rektor prof.dr Vesković je istakao da studenti, sa jedne strane imaju puno teorijskog znanja, dok je nedovoljno prakse zbog čega je važna saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje. Kako je dodao, na taj način mogu se uvesti studenti Akademije muzičkih umetnosti i Akademije likovnih i dramskih u one institucije čiji je osnivač Pokrajinska vlada. Prof. dr Vesković je kao posebno važan projekat istakao Dunavsku strategiju u koji je i Srbija uključena, pored 14 zemalja, duž toka Dunava.

(BILSV, 05.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook