Slučaj Heterlendi ekspresno zaboravljen

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2016. | Komentara: 0

Slučaj Heterlendi ekspresno zaboravljen

NOVI BEČEJ – Na današnjoj sednici SO Novi Bečej za predsednika opštine izabran je Saša Maksimović iz Srpske napredne stranke, a podršku vladajućoj većini dala su i tri odbornika Demokratske stranke, dok je Liga socijaldemokrata Vojvodine ostala u opoziciji. 

 

Predsednik opštine u prethodnom mandatu i član Predsedništva LSV Saša Šućurović tim povodom je podsetio da je tokom cele izborne kampanje dominirao slučaj Heterlendi, koji je SNS-u služio da ukaže na zloupotrebe položaja funkcionera DS-a - Milivoja Vrebalova i Bojana Pajtića, a da su sada formirali koaliciju sa predstavnicim te partije. 

 

– Milovoj Vrebalov  je pokušao da ospori pripadnost njega i njegovih odbornika Demokratskoj stranci tako što je na izbore izašao pod nazivom „Grupa građana Milovoj Vrebalov“,  ali su skoro svi njegovi odbornici i dalje članovi DS. Bojim se da je ova koalicija napravljena isključivo zarad najužeg privatnog i političkog interesa i da će na ovaj način još jedna afera kojom su oštećeni građani ostati nerazrešena i gurnuta pod tepih. Mi ćemo se truditi da budemo konstruktivna opozicija i da sve projekte koji su od interesa za stanovnike opštine Novi Bečej podržimo, kao i da za one za koje smatramo da nisu u interesu naših sugrađana osporimo i alarmiramo javnost o njihovoj štetnosti – naveo je Šućurović.


(BILSV, 25. 05. 2016)




Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook