SNS u Zrenjaninu ismeva i ponižava trudnice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 13. 01. 2015. | Komentara: 0

SNS u Zrenjaninu ismeva i ponižava trudnice

ZRENJANIN - Koliko su trudnice poštovane u Zrenjaninu pokazuje budžet grada za 2015. godinu, u kojem su umanjene naknade porodiljama za novorođenčad, nezaposlenim porodiljama, kao i sredstva koja su namenjena za finansiranje paketa za novorođenčad - sve zajedno 13,5 miliona dinara, istakla je danas odbornica LSV u zrenjaninskoj Skupštini Ildiko Bođo. 

LSV

Ona je na konferenciji za novinare navela da je to dovoljno novca „taman da se plate članovi napredne vlasti koji su zaposleni u brojnim komisijama koje ne rade ama baš ništa, a uzimaju celokupan iznos koji je zakinut porodiljama“. Bođo je upozorila da SNS dodatno ismeva trudnice svojim licemernim akcijama.

- Naime, 9.12.2014., gradska vlast je objavila svoj najnoviji način pokretanja Zrenjanina - pokloniće trudnicama bon da kupe kiflu i jogurt u pekari. Ali ne svima, jer se štedi, nego samo za 50 najbržih. GrO LSV Zrenjanin najoštrije osuđuje ovakvo ponižavanje žena. Oduzeti trudnicama 13,5 miliona, pa se hvaliti sa 50 poklon-kifli, predstavlja vrhunac političkog bezobrazluka – istakla je odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine. Dodala je i da trudnice nisu socijalna kategorija, niti nesrećni prosjaci koji stoje u redu za bonove.  

- Ako napredna vlast u Zrenjaninu rešavanje problema bele kuge vidi u smanjenju sredstava u budžetu za trudnice i podeli 50 kifli u pekari, LSV poziva takvu vlast da podnese ostavku, jer time pokazuje potpunu nesposobnost i neodgovornost prema najosetljivijem i najvažnijem delu građana Zrenjanina – naglasila je Ildiko Bođo.
 
(BILSV, 13.01.2015)



Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook