SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Zrenjanin, 20. januar 2024 - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.

LSV

U razgovoru sa građanima, inače 167. po redu na temu vode, ligaši su podsetili da se u ovom trenutku u Vojvodini nalazi čak četrnaest vodovoda u kojima je voda neispravna 100 odsto. Takvu vodu koriste građani Srbobrana, Čoke, Kanjiže, Ade, Bača, Bačkog Petrovca, Žablja, Titela, Sente, Kikinde, Novog Bečeja, Žitišta, Sečnja i Nove Crnje. U ogromnom procentu je voda neispravna i u Zrenjaninu.

A problem se ne rešava.

LSV-VOJVOĐANI zahteva od države da se ispravna pijaća voda garantuje svim građanima.
To se mora zapisati i u samom Ustavu Srbije, baš kao što je urađeno u Sloveniji u kojoj je u Ustavu propisano da svi građani imaju pravo na pijaću vodu, da su vodni resursi javno dobro kojim upravlja država, kao i da je snabdevanje vodom neprofitna usluga.

Uz to, država mora početi da sprovodi svoju strategiju o upravljanja vodama do 2034. godine, u kojoj je predviđena izgradnja pet regionalnih vodovoda u Vojvodini, što bi dovelo do rešenja problema neispravne pijaće vode.

Građani Zrenjanina žele vodu. Ova lokalna vlast, očito je, nije sposobna da građanima obezbedi ispravnu pojaću vodu. Sva njihova rešavanja pitanja vode prepuna su koruptivnog delovanja.

Rešenje je u promenama na lokalnim izborima na proleće.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook