Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 09. 2011. | Komentara: 0

Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da socijaldemokratija kao ideologija prolazi kroz tranzicioni period.

- Međutim, kao i ostale ideologije, socijaldemokratija mora sebi postaviti određena pitanja i mora se menjati i prilagođavati novonastaloj situaciji.

Maja Sedlarević

Zbog toga smo u Skupštini AP Vojvodine okupili vrsne stručnjake da na najbolji i najkvalifikovaniji način razgovaramo o tome šta je socijaldemokratija danas, kako u Evropi, tako i kod nas - rekla je Maja Sedlarević na okruglom stolu "Kriza levice-izazov ideologiji" u Novom Sadu. Ona je iskazala uverenje da će iz današnjih izlaganja učesnika nastati kvalitetna literatura iz koje će mnogo toga moći da se nauči i razjasni.Predsednik Vojvođanske politikološke asocijacije Duško Radosavljević rekao je da je cilj okruglog stola razgovor o sveopštoj krizi i ulozi levice u toj krizi, odnosno o mogućnostima stvaranja jednog novog ideološkog obrasca. Na okruglom stolu bilo je reči o budućnosti i perspektivi moderne evropske levice, kao i o dosadašnjim iskustvima evropskih i zemalja iz regiona sa tom ideologijom. Okrugli sto su organizovali Vojvođanska politikološka asocijacija i Redakcija trećeg programa Radio Beograda, uz podršku Skupštine Vojvodine.

(RTV, 23. 09. 2011.)

 




Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.
Saopštenja | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Ponovo jasno gde je koren nasilja u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje u Beogradu i očekuje da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. Sve što se desilo još jednom pokazuje gde je koren nasilja u Srbiji i zašto je Srpska radikalna stranka trebalo da bude zabranjena. Takođe, ponovo se vidi i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook