Sporna jedino zgrada VANU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2012. | Komentara: 0

Sporna jedino zgrada VANU

BEOGRAD – Na spisku imovine koja će biti vraćena Vojvodini, sporna je jedino Vojvođanska akademija nauka i umetnosti (VANU), odnosno zadužbinsko zdanje u Novom Sadu u kojem već dvadesetak godina radi ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), pišu danas Večernje novosti.

Vanu

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Ministarstva finansija i zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša, prevagnulo je mišljenje da ogranak SANU ne treba da se iseljava kako bi ustupio mesto VANU.

– Stav je predstavnika Vlade Srbije da se SANU ne iseljava, a mi ne želimo da od toga pravimo politički problem
– rekao je Kostreš za Novosti. Kompromis koji se očekuje, najverovatnije, podrazumevaće da grad za VANU obezbedi drugu zgradu, mada je lider LSV Nenad Čanak još ranije predlagao da se ogranak SANU ugasi ili preseli u Beograd „jer Vojvodini ne trebaju dve akademije nauka“. Novosti dodaju i da bi uredba Vlade, koja bi trebalo da bude usvojena krajem januara, trebalo da precizira da se Vojvodini vrate kompletna imovina RTV, Novosadski sajam, DP Gas i rudnik u Kovinu.

(BILSV, 12. 01. 2012.)



Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook