Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 22. 04. 2015. | Komentara: 0

Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

NOVI SAD – Odbor za informisanje Skupštine AP Vojvodine ovlastio je danas predsednika tog Odbora Dušana Jakovljeva da, u saradnji sa predsednikom Odbora za kulturu Skupštine AP Vojvodine, uputi inicijativu Ministarstvu za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije kako bi se omogućilo da Letopis Matice Srpske nastavi nesmetano da izlazi.

LSV

Naime, Jakovljev je članove odbora upoznao sa činjenicom da je dalje izdavanje tog časopisa, koji je nedavno napunio 181 godinu, smanjenjem budžeta namenjenog Matici Srpskoj doveden u pitanje, pa se ne zna hoće li se već majski broj pojaviti.
– Ne želeći da komentarišem ni sadržaj tog časopisa, ni sastav redakcije, ni glavnog urednika, ni veliku Maticu, mogu samo da izrazim veliko zaprepašćenje da posle obeležene 181 godine izlaženja jednog časopisa u kontinuitetu, ministarstvu nedostaje osećaj. U pitanju su dva i po miliona dinara i mislim da bi smo tu morali na svaki način nešto da uradimo – naveo je Jakovljev.
 
(BILSV, 22. 04. 2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Isteraćemo do kraja priču o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

NOVI SAD - Suština problema sa vraćanjem imovine Vojvodini i lokalnim samouprava u Srbiji jeste što ne postoji jasna ideja decentralizacije zemlje pa svaka nova vlada pravi svoj predlog zakona, istakao je sinoć zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji Signali na Radio-televiziji Vojvodina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook