Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Za pet godina četvrtina stanovnika biće starija od 65 godina

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Rumi završio je akciju prikupljanja potpisa sugrađana u akciji "Puna plata za trudnice", a prikupljeno je oko 300 potpisa, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u ovom odboru.

Predsednik OO LSV Ruma Nenad Tomić i portparol OO LSV Ruma Dejan Božić osvrnuli su se na trenutnu situaciju budućih majki, a Božić je upozorio da demografski podaci pokazuju kako će za pet do šest godina na ovim prostorima živeti četvrtina stanovnika starijih od 65 godina. Iz razloga trenutne ekonomske situacije, mnogi parovi odlažu rađanje dece, dodao je on. Nenad Tomić je najavio akciju koja će se održati 3. aprila, na rumskom vašaru, a zatim i u ostalim selima rumske opštine, tokom koje će se deliti "Slobodna Vojvodina" i prikupljati potpisi podrške u okviru kampanje LSV "Ne - registraciji traktora svake godine".

(BILSV, 31. 03. 2011.)
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od republičkog ministra prosvete i pokrajinskog sekretara za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović, koja je izložena progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook