Sramotan odnos lokalne vlasti prema antifašizmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 02. 10. 2018. | Komentara: 0

Sramotan odnos lokalne vlasti prema antifašizmu

ZRENJANIN - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, povodom Dana oslobođenja Zrenjanina od fašizma, položila je venac na mestu nekadašnjeg najvećeg nacističkog logora u Banatu.

LSV

- Nacistička okupacija ostavila je krvav trag u Zrenjaninu i drugim mestima Banata. Hiljade naših sugrađana je ubijeno! Nažalost, obeležavanje godišnjice pobede nad nacizmom i fašizmom u Zrenjaninu ni izbliza nije na zadovoljavajućem nivou – saopštio je Gradski odbor LSV Zrenjanin.

Odlukom o ustanovljenju praznika grada Zrenjanina, koju je usvojila Skupština grada Zrenjanina, predviđeno je da se Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu obeležava kao jedan od tri praznika grada. U praksi, 2. oktobar 1944. godine, postoji samo na papiru, navode ligaši.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ovakav odnos prema antifašističkoj prošlosti Zrenjanina nedopustiv.

- Za svaku osudu je i stanje spomen obeležja posvećenih pojedincima koji su učestvovali u antifašističkoj borbi. Rodne kuće narodnih heroja se urušavaju, spomenici su devastirani, a spomen ploče ispisane grafitima. Tražimo da lokalna vlast prestane sa ovakvom politikom i da počne da vodi računa o antifašističkoj baštini. Trenutni odnos vlasti je sramotan – navodi LSV u saopštenju.

Današnjem skupu kod nekadašnjeg logora u ulici Cara Dušana prisustvovali su i predstavnici Vojvođanske partije, kao i Udruženja antifašista Zrenjanina.

(BILSV, 02.10.2018)



Izjave | Subota, 26. 10. 2013. | Komentara: 0

Podrška u skladu sa programskim ciljevima

NOVI SAD - Komentarišući jučerašnju najavu predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da nijedna politička organizacija u budućnosti ne može očekivati nikakvu apriornu podršku, šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški kaže za „Dnevnik” da tu poruku treba čitati „onako kako je napisana”.
Iz medija | Petak, 25. 10. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Ne vidim razlog za vanredne pokrajinske izbore

NOVI SAD – Srpska napredna stranka ni Demokratska stranka ne mogu da urade ništa što bi im obezbedilo podršku Lige socijaldemokrata Vojvodine jer više nema razloga da LSV bilo koga apriori podržava, kao što je to bio slučaj tokom devedesetih godina, kada su na jednoj strani bili ratovi i progon, a na drugoj oni koji se sa tim nisu slagali, istakao je danas lider LSV Nenad Čanak.
Odbori LSV | Petak, 25. 10. 2013. | Komentara: 0

Gradska vlast neće da se čuje o katastrofi u JKP Stan i Gradsko zelenilo

NOVI SAD – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Novog Sada, zajedno sa predstavnicima odborničke grupe Demokratske stranke, napustila je 22. sednicu Skupštine grada zbog skandalozne odluke vladajuće većine da ne prihvati predloge zaključka o obrazovanju Radne grupe za sagledavanje stanja u Javno komunalnim preduzećima „Gradsko zelenilo“ i „Stan“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook