Gradska vlast neće da se čuje o katastrofi u JKP Stan i Gradsko zelenilo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 10. 2013. | Komentara: 0

Gradska vlast neće da se čuje o katastrofi u JKP Stan i Gradsko zelenilo

NOVI SAD – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Novog Sada, zajedno sa predstavnicima odborničke grupe Demokratske stranke, napustila je 22. sednicu Skupštine grada zbog skandalozne odluke vladajuće većine da ne prihvati predloge zaključka o obrazovanju Radne grupe za sagledavanje stanja u Javno komunalnim preduzećima „Gradsko zelenilo“ i „Stan“.

LSV

U isto vreme, stigla je informacija o najverovatnijem proglašenju stečaja u JKP „Stan“, što je rezultat neodgovornog ponašanja aktuelnog rukovodstva ovog preduzeća. LSV je na današnjoj sednici želela da ukaže na sve probleme koji se dešavaju u JKP „Stan“, ali skupštinska većina iz neobjašnjivih razloga nije želela da građani Novog Sada slušaju o tome.

Utvrđivanje činjenica

– Iniciranjem ove sednice želeli smo da pokažemo da nam nije cilj lov na veštice, već utvrđivanje činjeničnog stanja u ovim preduzećima – rekla je predsednica odborničke grupe LSV Zlata Peričin, koja odluku većine u Skupštini Novog Sada da ne usvoji Dnevni red sednice koja je mogla da dovede do pronalaženja rešenja za katastrofalno stanje u JKP „Stan“ i „Gradsko zelenilo“ smatra veoma lošom za građane Novog Sada.  Peričinova je ukazala na sramotan odnos direktora JKP „Stan“ Ilije Trninića prema predsednicima skupština stanara koji tvrde da im Trninić nije dozvoljavao ulaz u preduzeće. Osim toga, Peričinova je podsetila i na to da od septembra Ilija Trninić nije uplaćivao poreze i doprinose, kao i na to da je račun ovog Javno komunalnog preduzeća blokiran već 170 dana.

Gde je nestao milion

– Situacija nije ni malo bolja u JKP „Gradsko zelenilo“. I ovo preduzeće vode u propast – upozorila je odbornica LSV Tijana Milošević, koja je na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Plavoj Sali Skupštine Novog Sada nabrojala sve činjenice koje ukazuju na to da je i ovo preduzeće na ivici opstanka. Na primer, na reprezentaciju je potrošeno 3,5 miliona dinara, umesto predviđenih 2,5 miliona, pa je odbornica Milošević upitala da li to znači da je direktor ovog preduzeća Milan Novaković „milion ostavio u kafani ili u pozorištu?!“ Pored toga, basnoslovan novac potrošen je na nešto što je trebalo da predstavlja reklamiranje „Gradskog zelenila“, iako nije jasno koji je benefit ovog preduzeća od tog reklamiranja. Ni tu, međutim, nije kraj sistemskom urušavanju opstanka ovog preduzeća. Miloševićeva je ukazala na skandalozan rad na nabavkama mimo svakog zakona, kao i na činjenicu da „Gradsko zelenilo“ pozajmljuje novac od Zavoda za izgradnju grada i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Prinudnom likvidacijom ova dva preduzeća, Novosađani bi bili oštećeni za čak osam miliona evra –  upozorila je Miloševićeva. Današnja dešavanja u novosadskoj skupštini samo su potvrda da su višemesečna ukazivanja odbornika LSV na javašluk kojim se upropaštavaju gradska preduzeća, bila istinita. Najskandaloznije je upravo to što je vladajuća većina odbila da raspravlja o problemima u JKP „Stan“ i „Gradsko zelenilo“, dok u isto vreme stižu informacije o najverovatnijem proglašavanju stečaja u JKP „Stan“.

(BILSV, 25. 10. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook