Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 12. 02. 2015. | Komentara: 0

Sramotno odlikovanje Smilje Avramov

Novi Sad, 12. februar - Da je u Srbiji izvršena lustracija, malo je verovatno da bi Tomislav Nikolić danas bio predsednik države, a Smilja Avramov dobitnik državnog ordena.

LSV
 
Nakon odlikovanja Smilje Avramov, dobro poznate iz mračnih devedesetih godina prošlog veka, sledeće što se može očekivati od Tomislava Nikolića je da odlikuje i Vojislava Šešelja.
 
Ako se za politiku koja je donela stotine hiljada mrtvih i izbegličke kolone dodeljuju ordeni, onda stvarno treba da se zapitamo gde živimo.
 
Sve što je Smilja Avramov govorila i radila iz prvog ešalona Miloševićevih akademika kako tih devedesetih, tako i godinama posle, sprečilo bi svakog drugog predsednika, koji se makar deklarativno zalaže za evropski put svoje zemlje, da je uprkos njenoj akademskoj karijeri nagradi državnim odlikovanjem.  
 
Osim, naravno, onoga ko je takvu politiku i sam podržavao.
 
O rangu i društvu u koje je Smilja Avramov na ovaj način uvrštena, ne vredi ni govoriti.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Odbori LSV | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Za zdravu vodu u svakom subotičkom domaćinstvu

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica zatražio je danas da se u prigradskim naseljima Tavankut, Ljutovo, Šupljak, kao i mesnim zajednicama Makova sedmica i Peščara izradi planska dokumentacija, izgradi i uspostavi sistem organizovanog vodosnabdevanja stanovništva.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook