Sramotno što se već dve godine čeka na optužnicu protiv osumnjičenih za gradnju fabrike vode u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2022. | Komentara: 0

Sramotno što se već dve godine čeka na optužnicu protiv osumnjičenih za gradnju fabrike vode u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Odbornik u Skupštini grada Zrenjanina i portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je sramotno što i dve godine posle hapšenja odgovornih lica iz gradske uprave,  zrenjaninskog „Vodovoda i kanalizacije, kao i direktora firme „Gruppo Zilio“, koja je sa gradom Zrenjaninom potpisala ugovor o izgradnji Postrojenja za prečišćavanje vode, ovaj slučaj još nije dobio epilog. 

LSV

- Građani su se nadali da će sve protivzakonite i kriminalne aktivnosti vezane za ovu investiciju biti otkrivene i da će vinovnici biti kažnjeni.Takođe je bitno naglasiti da nikada nije utvrđena politička odgovornost svih onih koji su učestvovali u procesu donošenja odluka vezanih za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje vode. Zrenjaninci već godinama nemaju ispravnu pijaću vodu. Proces rešavanja ovog problema, posebno od 2012. godine, bio je prepun netransparentnih, sumnjivih i kriminalnih radnji. Ispravne pijaće vode nema na vidiku i baš zato je bitno svakodnevno tražiti kažnjavanje odgovornih za sve kriminalne aktivnosti i utvrđivanje političke odgovornosti za katastrofalnu situaciju vezanu za vodu u Zrenjaninu - kaže Marton.

 
(SzILSV, 09.03.2022)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook