Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Novi Sad, 18. april 2024 - Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

LSV

Beogradska vlast je najavila da će svi učenici u Beogradu, odnosno njihovi roditelji, dobiti po 20.000 dinara, koje će u septembru upotrebiti za kupovinu udžbenika. Ta odluka je „slučajno“ doneta neposredno pred izbore.

Sramotno je da se u Srbiji čak i deca dele na „beogradsku“ i „onu preostalu“, iako smo navikli da je ova vlast spremna na sve zarad još jednog mandata.

Prosečne zarade zaposlenih u Beogradu su 30.000 dinara više od državnog proseka, pa je time još nelogičnije da pomoć dobija bogatiji deo zemlje, a onaj siromašniji  ostaje na marginama.

Centralizacija uništava Srbiju. Čini je siromašnom i pustom.

Mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatramo elementarnim da Vlada Srbije pokaže da Ustav nije samo mrtvo slovo na papiru i ispoštuje njegov član 13 u kojem jasno stoji da su svi građani Srbije jednaki.

Društvo ste uspešno podelili, nemojte deliti decu!

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook