Šta je sa Regionalnim centrom za reciklažu otpada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 03. 2017. | Komentara: 0

Šta je sa Regionalnim centrom za reciklažu otpada

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev zatražio je danas od gradskog rukovodstva da javnost obaveste o tome dokle se stiglo sa obećanim Regionalnim centrom za reciklažu otpada.

LSV

On je u saopštenju podsetio da je u decembru 2014. godine aktuelna vladajuća koalicija najavila da je dvogodišnja saradnja sa stručnjacima iz Švedske i ekologa iz Zrenjanina i susednih opština Žitište i Sečanj, rezultirala projektom za osnivanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom što bi bila prva faza za kasniju izgradnju Regionalnog centra za reciklažu otpada. Tom prilikom pomenuto je da je investicija te prve faze vrednosti 26 miliona evra, od čega je 85% deo koji finansira Švedski partner. 

- Međutim, do današnjeg dana niti je izgrađen i krenuo sa radom Regionalni centar za prikupljanje, razvrstavanje i odlaganje otpada, a kamoli postrojenja za reciklažu otpada. 
Pored toga što bi rešio višegodišnji problem deponija, taj centar bi mogao biti značajan izvor prihoda. Ali, ovako građani Zrenjanina pored svih uskraćenosti zbog kojih spadaju među najsiromašnije građane u Vojvodini, usled siromašnog života, nezaposlenosti i nedostatka zdrave pijaće vode, umorni od neispunjenih obećanja nastavljaju da slušaju jedno, a žive u potpuno drugoj, teškoj stvarnosti – naglasio je Milošev.

Dodao je da se građanima ne smeju olako davati obećanja koja, očigledno, niko nema nameru da ispuni, i zahteva od gradske vlasti da konačno uradi nešto korisno za grad i građane, jer dosadašnji rezultat teži nuli.

 (BILSV, 07.03.2017)



Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook