Šta je sve izgrađeno u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Šta je sve izgrađeno u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Srbija mora dobiti Ustav koji neće kočiti evropske integracije i neće gušiti autonomiju Vojvodine. Mi tražimo da se Ustav menja i da se progovori o potrebi promene i preciznog definisanja položaja Vojvodine u njemu, u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima, izjavila je danas predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov.

LSV

Ona je na današnjoj konferenciji za novinare istakla da će dokument koji aktivisti LSV od prošlog vikenda dele i deliće u narednom periodu na uličnim akcijama, po gradu i naseljenim mestima, podsetiti građane kako se u Vojvodini živelo dok je imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode i sve to garantovano Ustavom.  

- Tu je, između ostalog, i spisak fabrika, institucija i mnogo toga što je izgrađeno u Zrenjaninu u to vreme, kada je Vojvodina upravljala svojim novcem i imovinom, dodala je Jovanov.  

(BILSV, 23.09.2014)



Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."
Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Veliki namet poljoprivrednicima

VRŠAC - U prostorijama Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin i predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Vršac Dušan Vladislav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook