Što pre produžiti rok važenja Zakona o lustraciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Što pre produžiti rok važenja Zakona o lustraciji

NOVI SAD – Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podsetila je da je pre godinu dana u skupštinsku proceduru upućena izmene Zakona o lustraciji i to 9. novembra na Svetski dan borbe protiv fašizma, piše Dnevnik.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je potvrdila da su inicijativu LSV tada podržali DS, G17 plus, SPO, SDPS, SVM i manjine, a da je u okviru vladajuće koalicije podrška izostala od strane SPS-a i PUPS-a. Ipak, navodi Dnevnik, Liga očekuje da će se izmene tog zakona pred poslanicima naći uskoro.

A komentarišući inicijativu da se u Narodnoj Skupštini oformi poslanički klub poslanika iz Sombora, Aleksandra Jerkov je za Press istakla da ne veruje da je takvu ideju moguće  realizovati jer se „političari radije odlučuju da budu stranački pioni nego da rade u interesu građana“.

– U republičkoj skupštini ima 70 poslanika iz Vojvodine, a za predloge koji su značajni za pokrajinu glasaju samo poslanici naše partije i Saveza vojvođanskih Mađara. Nažalost, većina poslanika zaboravlja da su ih tu doveli birači, pa su lojalni interesima partije, a ne građana – kaže Jerkova za press. Ona  je podsetila da je slična ideja već realizovana kada je 2007. godne formiran poslanički klub „Vojvdođanski poslanici“, koji su činili predstavnici LSV i SVM.
(BILSV, 16. 11. 2011.)



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook