Stojšić: Centralizacija pod plaštom reorganizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 05. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Centralizacija pod plaštom reorganizacije

NOVI SAD – Misija Međunarodnog monetarnog fonda, počela je zvanične razgovore sa delegacijom republičke vlade,  a među glavnim temama razgovora su smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, restrukturiranje javnih preduzeća i završetak privatizacije.

LSV

Sve tri oblasti duboko zadiru na polje i dalje nejasnih imovinskih odnosa između Republike i Pokrajine, javlja danas RTV.
Za narodnog poslanika i potpredsednika Lige  socijaldemokrata Vojvodine Đorđa Stojšića na primeru Elektrovojvodine vidi se jasna namera da se pod plaštom reorganizacije i restrukturiranja učvrste temelji centralizacije, bez obeštećenja za građane Vojvodine.
– Vojvodina uopšte ne postoji u planovima reoreganizacije i za sada, koliko znamo, ne samo da neće biti obeštećeni građani Vojvodine, kao što vidimo na primeru EPS-a, nego će ta centralizacija nastaviti biti nastavljena – kaže Stojšić. Uprkos tome što je veći deo toga izgrađen novcem građana Vojvodine, najveća ekspanzija dogodila se krajem sedamdesetih i u osamdesetim godinama prošlog veka. Nakon propale privatizacije, Pokrajina u najvećim gigantima, sada u restrukturiranju, praktično više i nema imovinu, a među malobrojnim koliko-toliko uspešnim javnim preduzećima, poput Srbijagasa, Železnica, ili Pošte, situacija je dodatno zakomplikovana. Iako nije akcionar u tim preduzećima, velik deo njihove imovine je na teritoriji Vojvodine, kaže Đorđe Stojšić dodajući da su rešenja jednostavna.
– Da se Vojvodini vrate sve nadležnosti koje su joj na silu otete zajedno sa imovinom, što znači i Železnice i Pošta i da se obešteti za prodaju Naftne industrije Srbije – ističe Stojšić.
 
(BILSV, 04.05.2015)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook