Stojšić: Centralizacija pod plaštom reorganizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 05. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Centralizacija pod plaštom reorganizacije

NOVI SAD – Misija Međunarodnog monetarnog fonda, počela je zvanične razgovore sa delegacijom republičke vlade,  a među glavnim temama razgovora su smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, restrukturiranje javnih preduzeća i završetak privatizacije.

LSV

Sve tri oblasti duboko zadiru na polje i dalje nejasnih imovinskih odnosa između Republike i Pokrajine, javlja danas RTV.
Za narodnog poslanika i potpredsednika Lige  socijaldemokrata Vojvodine Đorđa Stojšića na primeru Elektrovojvodine vidi se jasna namera da se pod plaštom reorganizacije i restrukturiranja učvrste temelji centralizacije, bez obeštećenja za građane Vojvodine.
– Vojvodina uopšte ne postoji u planovima reoreganizacije i za sada, koliko znamo, ne samo da neće biti obeštećeni građani Vojvodine, kao što vidimo na primeru EPS-a, nego će ta centralizacija nastaviti biti nastavljena – kaže Stojšić. Uprkos tome što je veći deo toga izgrađen novcem građana Vojvodine, najveća ekspanzija dogodila se krajem sedamdesetih i u osamdesetim godinama prošlog veka. Nakon propale privatizacije, Pokrajina u najvećim gigantima, sada u restrukturiranju, praktično više i nema imovinu, a među malobrojnim koliko-toliko uspešnim javnim preduzećima, poput Srbijagasa, Železnica, ili Pošte, situacija je dodatno zakomplikovana. Iako nije akcionar u tim preduzećima, velik deo njihove imovine je na teritoriji Vojvodine, kaže Đorđe Stojšić dodajući da su rešenja jednostavna.
– Da se Vojvodini vrate sve nadležnosti koje su joj na silu otete zajedno sa imovinom, što znači i Železnice i Pošta i da se obešteti za prodaju Naftne industrije Srbije – ističe Stojšić.
 
(BILSV, 04.05.2015)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook