Stojšić: Centralizacija pod plaštom reorganizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 05. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Centralizacija pod plaštom reorganizacije

NOVI SAD – Misija Međunarodnog monetarnog fonda, počela je zvanične razgovore sa delegacijom republičke vlade,  a među glavnim temama razgovora su smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, restrukturiranje javnih preduzeća i završetak privatizacije.

LSV

Sve tri oblasti duboko zadiru na polje i dalje nejasnih imovinskih odnosa između Republike i Pokrajine, javlja danas RTV.
Za narodnog poslanika i potpredsednika Lige  socijaldemokrata Vojvodine Đorđa Stojšića na primeru Elektrovojvodine vidi se jasna namera da se pod plaštom reorganizacije i restrukturiranja učvrste temelji centralizacije, bez obeštećenja za građane Vojvodine.
– Vojvodina uopšte ne postoji u planovima reoreganizacije i za sada, koliko znamo, ne samo da neće biti obeštećeni građani Vojvodine, kao što vidimo na primeru EPS-a, nego će ta centralizacija nastaviti biti nastavljena – kaže Stojšić. Uprkos tome što je veći deo toga izgrađen novcem građana Vojvodine, najveća ekspanzija dogodila se krajem sedamdesetih i u osamdesetim godinama prošlog veka. Nakon propale privatizacije, Pokrajina u najvećim gigantima, sada u restrukturiranju, praktično više i nema imovinu, a među malobrojnim koliko-toliko uspešnim javnim preduzećima, poput Srbijagasa, Železnica, ili Pošte, situacija je dodatno zakomplikovana. Iako nije akcionar u tim preduzećima, velik deo njihove imovine je na teritoriji Vojvodine, kaže Đorđe Stojšić dodajući da su rešenja jednostavna.
– Da se Vojvodini vrate sve nadležnosti koje su joj na silu otete zajedno sa imovinom, što znači i Železnice i Pošta i da se obešteti za prodaju Naftne industrije Srbije – ističe Stojšić.
 
(BILSV, 04.05.2015)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook