Stojšić: LSV neće odustati od zakona o lustraciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Stojšić: LSV neće odustati od zakona o lustraciji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće odustati od nastojanja da se donese novi Zakon o lustraciji, izjavio je danas poslanik LSV u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić.

LSV

Poslanici LSV su tražili da se u dnevni red sednice parlamenta, koja je danas počela, po hitnom postupku uvrste i izmene Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatiji kao Zakon o lustraciji), što nije dobilo potrebnu podršku. Stojšić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će LSV nastaviti da insistira na tome da se zakon donese iako do sada nije bio primenjivan, jer je to potrebno ukoliko Srbija želi da bude deo EU.

On je naveo i da vladajuće stranke nisu dale podršku tom predlogu verovatno jer u njihovim redovima postoje ljudi bi mogli da budu obuhvaćeni tim zakonom i verovatno više ne bi učestvovali u političkom životu.

(BILSV, 01.10.2013)



Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.
Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.
Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook