Stojšić: LSV neće odustati od zakona o lustraciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Stojšić: LSV neće odustati od zakona o lustraciji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće odustati od nastojanja da se donese novi Zakon o lustraciji, izjavio je danas poslanik LSV u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić.

LSV

Poslanici LSV su tražili da se u dnevni red sednice parlamenta, koja je danas počela, po hitnom postupku uvrste i izmene Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatiji kao Zakon o lustraciji), što nije dobilo potrebnu podršku. Stojšić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će LSV nastaviti da insistira na tome da se zakon donese iako do sada nije bio primenjivan, jer je to potrebno ukoliko Srbija želi da bude deo EU.

On je naveo i da vladajuće stranke nisu dale podršku tom predlogu verovatno jer u njihovim redovima postoje ljudi bi mogli da budu obuhvaćeni tim zakonom i verovatno više ne bi učestvovali u političkom životu.

(BILSV, 01.10.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook