Sve učestalije krađe po selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 25. 03. 2014. | Komentara: 0

Sve učestalije krađe po selima

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina i pokrajinski poslanik Aleksandar Marton upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare na sve učestalije krađe po naseljenim mestima u Banatu.

LSV

Prema njegovim rečima, procene su da je broj evidentiranih krivičnih dela iz ove oblasti povećan za više od 25 procenata.
– Meštani banatskih sela, koji su poslednjih decenija posebno pogođeni sveopštim siromaštvom, strahuju za sigurnost svoje imovine. Na meti lopova su kuće, vikendice, prodavnice, ali i automobili, benzin, poljoprivredne mašine i proizvodi – ukazao je Aleksandar Marton, istakavši da su posebno ugrožena staračka domaćinstva, kojih u naseljenim mestima ima u velikom broju.
– Liga socijademokrata Vojvodine je i ranijih godina upozoravala na ovaj problem. Prvi korak je i načinjen. Na inicijativu Lige smanjena je granica štete za ovakva krivična dela, sa petnaest na pet hiljada dinara – podsetio je Marton, dodajući da u cillju bržeg obeštećenja građana, LSV predlaže i ubrzavanje sudskih postupaka, koji se vode protiv počinilaca ovakvih krivičnih dela, a koji često traju i godinama.
– Da bi se smanjio procenat izvršenih krivičnih dela, potrebno je pojačati prisustvo policije u naseljenim mestima, odnosno povećati broj policijskih službenika i formirati isturena odeljenja Policijske uprave. Vlasti moraju pokazati spremnost da zaštite sve građane naše države, bez obzira da li oni žive u gradovima ili selima. Bez takve zaštite, ova država će biti sve, samo ne bezbedno mesto za život – poručio je Marton.

(BILSV, 25. 03. 2014)



Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook