Svi da odgovaraju za svoja nedela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.

"LSV je pokrenula aktivnosti pod nazivom Podvuci liniju - Tisztzzuk le, čiji je cilj da i u našem društvu počne realizacija davno donetog Zakona o lustraciji. Želimo da naš društveni i javni život bude čist. Da odstranimo "mućkove" iz javnog života, koji su na naš račun u vreme diktature pljačkali, hapsili, ubijali i iseljavali. Želimo da svi, koji su odgovorni za nepoštovanje ljudskih prava i koji su činili zlo, odgovaraju za učinjena nedela " istakaoje Vekonj. Zbog toga je neophodno da Zakon o lustraciji, koji je donet 2003. godine, počne da se realizuje i da se istovremeno njegov rok produži do 2023. godine, dodao je on. OO Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola je danas, organizovala i uličnu akciju, koja će biti nastavljena i 29. oktobra, kao i 3. i 6. novembra 2010. godine, i tom prilikom će razgovarati sa građanima i građankama o lustraciji i tražiti podršku za nju. Forum građana na temu lustracije u Bačkoj Topoli će biti održan 4. novembra 2010. godine, u prostorijama Izložbene sale Doma kulture, a na Forumu će učestvovati Pavel Domonji i narodni poslanik LSV Radovan Radovanović.

(BILSV, 27. 10. 2010.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook