Svi da odgovaraju za svoja nedela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.

"LSV je pokrenula aktivnosti pod nazivom Podvuci liniju - Tisztzzuk le, čiji je cilj da i u našem društvu počne realizacija davno donetog Zakona o lustraciji. Želimo da naš društveni i javni život bude čist. Da odstranimo "mućkove" iz javnog života, koji su na naš račun u vreme diktature pljačkali, hapsili, ubijali i iseljavali. Želimo da svi, koji su odgovorni za nepoštovanje ljudskih prava i koji su činili zlo, odgovaraju za učinjena nedela " istakaoje Vekonj. Zbog toga je neophodno da Zakon o lustraciji, koji je donet 2003. godine, počne da se realizuje i da se istovremeno njegov rok produži do 2023. godine, dodao je on. OO Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola je danas, organizovala i uličnu akciju, koja će biti nastavljena i 29. oktobra, kao i 3. i 6. novembra 2010. godine, i tom prilikom će razgovarati sa građanima i građankama o lustraciji i tražiti podršku za nju. Forum građana na temu lustracije u Bačkoj Topoli će biti održan 4. novembra 2010. godine, u prostorijama Izložbene sale Doma kulture, a na Forumu će učestvovati Pavel Domonji i narodni poslanik LSV Radovan Radovanović.

(BILSV, 27. 10. 2010.)




Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook