Tepić: Vojvodina treba da bude ponosna na svoju decu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 01. 06. 2015. | Komentara: 0

Tepić: Vojvodina treba da bude ponosna na svoju decu

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić čestitala je devojčici Anji Antić na postignutom rezultatu na Međunarodnom takmičenju drvenih duvača u Požarevcu, gde je sa osvojenih 100 bodova postala laureat.

LSV

– Neverovatno je koliko je Vojvodina bogata kada je reč o talentovanoj deci, kako u umetnosti, tako i u prirodnim naukama, i naravno sportu. Kroz naš Fond za talente, kontinuirano pomažemo ovoj darovitoj deci tokom cele godine, obezbeđivanjem sredstava za učešće na takmičenjima, dodatno usavršavanje, kupovinom instrumenata, specijalnih učila i opremanjem stručnih kabineta. Njihove nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima su prave nagrade za nas, i potvrda da je ulaganje u ove mlade talentovane ljude neprocenjivo – kazala je Tepić.
Iako je tek napunila jedaneast godina Anja Antić iz Novog Sada, već je postala ime koje poznavaoci muzičke umetnosti sa lakoćom prepoznaju, kako u Vojvodini, tako i u Republici Srbiji. Ova talentovana devojčica svirajući obou postiže neverovatne rezultate na gotovo svim takmičenjima na kojima učestvuje. Pokrajinska sekretarka poručila je da uspeh Anje Antić treba da bude za primer svima, jer pokazuje da se rad i trud uvek isplate.
Anja Antić đak je Osnovne škole "Jovan Popović", obou svira tri godine u klasi profesorice Ljiljane Segedi i član je orkestra "Limanski bećari" pod rukovodstvom Florijana Balaža koji su nastupali na kulturnim manifestacijama kao što su Zmajeve dečije igre, Ulični svirači, Noć muzeja, a imali su i solističke koncerte u Ečki, Subotici i Rumi.

(BILSV, 01. 06. 2015)



Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati. Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.
Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook