Turizam značajna privredna grana u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 04. 07. 2013. | Komentara: 0

Turizam značajna privredna grana u Vojvodini

NOVI SAD – Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine (TOV) za 2012. godinu pokazao je nastavak trenda povećanja broja turista u Vojvodini, što ukazuje da je reč o perspektivnoj privrednoj grani, ocenila je juče poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u  Skupštini APV Nataša Lalić.

LSV

– Ovo isto se dešavalo i u prethodnim godinama i to nam govori o činjenici da turizam jeste veoma značajna grana privrede i da u današnje vreme, kada ostale grane beleže poprilično negativan rezultat zbog same ekonomske krize, turizam pokazuje održivost. A to se može videti i iz ovog podatka da je devizni priliv 106 miliona dolara – rekla je Lalićeva dodajući da je ta cifre izračunata “grubo”, na osnovu statističkih podataka kojima raspolaže Republički zavod za statistiku.
Tokom rasprave o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine, koji su poslanici LSV podržali, Nataša Lalić je ukazala na značaj internet prezentacije TOV, kao i njenog učešća na mnogim sajmovima, najčešće zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, na kojima je broj posetilaca dostigao cifru od oko 1,2 miliona. Ona je kao veoma bitnu ocenila saradnju Turističke organizacije Vojvodine sa lokalnim samoupravama, čak i onim koje nemaju svoje turističke organizacije, kojima istovremeno pomaže u njihovom formiranju.
– Ono što je primetno da nedostaje Turističkoj organizaciji Vojvodine jeste jedan pokrajinski info centar koji bi služio za promociju svih lokalnih samouprava gde bi one mogle da izlože svoje turističke ponude – navela je ona. Lalićeva je i predložila da se takav info centar možda napravi u Novom Sadu, jer je reč o turističkom centru koji godišnje poseti 37 odsto ukupnog broja turista koji posete Vojvodinu.  

(BILSV, 04. 07. 2013)



Saopštenja | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Zašto Srbija nije glasala za rezoluciju o Iranu u Skupštini UN?

LSV pita predsednika Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i šefa diplomatije Ivicu Dačića, zbog čega je Srbija odbila da se izjasni o osudi brutalnih zločina režima u Iranu prema mirnim demonstrantima?
Iz medija | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo separatisti, ni izdajnici

Unošenje zastave Republike Srbije na Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, što se desilo prvi put za 32 godine dugu istoriju stranke, bila je moja jasna poruka svima da je Srbija naša zemlja i da mi nismo ni separatisti, ni izdajnici. Bogata Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju!
Saopštenja | Nedelja, 20. 11. 2022. | Komentara: 0

Novoizabrani predsednik LSV Kostreš - Hoćemo bogatu Vojvodinu u evropskoj Srbiji bez autokratskog režima

Naš prvi i najvažniji zadatak je bolja budućnost i kvalitetniji život za sve one koji žive u Vojvodini bez obzira na poreklo, maternji jezik, veru, naciju ili dan kada su u nju došli. Vojvodina treba da bude deo Srbije u kome njeni stanovnici mogu da upravljaju vojvođanskim resursima i onim što se u njoj proizvede, jer ljudi koji žive u Vojvodini zaslužuju bolje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook