Turizam značajna privredna grana u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 04. 07. 2013. | Komentara: 0

Turizam značajna privredna grana u Vojvodini

NOVI SAD – Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine (TOV) za 2012. godinu pokazao je nastavak trenda povećanja broja turista u Vojvodini, što ukazuje da je reč o perspektivnoj privrednoj grani, ocenila je juče poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u  Skupštini APV Nataša Lalić.

LSV

– Ovo isto se dešavalo i u prethodnim godinama i to nam govori o činjenici da turizam jeste veoma značajna grana privrede i da u današnje vreme, kada ostale grane beleže poprilično negativan rezultat zbog same ekonomske krize, turizam pokazuje održivost. A to se može videti i iz ovog podatka da je devizni priliv 106 miliona dolara – rekla je Lalićeva dodajući da je ta cifre izračunata “grubo”, na osnovu statističkih podataka kojima raspolaže Republički zavod za statistiku.
Tokom rasprave o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine, koji su poslanici LSV podržali, Nataša Lalić je ukazala na značaj internet prezentacije TOV, kao i njenog učešća na mnogim sajmovima, najčešće zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, na kojima je broj posetilaca dostigao cifru od oko 1,2 miliona. Ona je kao veoma bitnu ocenila saradnju Turističke organizacije Vojvodine sa lokalnim samoupravama, čak i onim koje nemaju svoje turističke organizacije, kojima istovremeno pomaže u njihovom formiranju.
– Ono što je primetno da nedostaje Turističkoj organizaciji Vojvodine jeste jedan pokrajinski info centar koji bi služio za promociju svih lokalnih samouprava gde bi one mogle da izlože svoje turističke ponude – navela je ona. Lalićeva je i predložila da se takav info centar možda napravi u Novom Sadu, jer je reč o turističkom centru koji godišnje poseti 37 odsto ukupnog broja turista koji posete Vojvodinu.  

(BILSV, 04. 07. 2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook