Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 13. 06. 2012. | Komentara: 0

Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da je uverena da da će novu Vladu AP Vojvodine činiti stranke okupljene oko DS, LSV, SPS i SVM, što odražava još aktualnu koaliciju na republičkom nivou, a sva je prilika biće i u novom mandatu republičke vlasti.

Aleksandra Jerkov

Ona navodi da su iste stranke i do sada bile uključene u pokrajinsku vlast, te da očekuje da će i pregovori oko raspodele resora biti brzo završeni.
– S obzirom na to da manje-više ostaju iste stranke, očekujem da će 22. juna biti konstituisana celokupna skupština, što uključuje i odbore i izbor predsednika i potpredsednika i sekretara Skupštine AP Vojvodine. Za sada o personalnim rešenjima nismo razgovarali, ali očekujem da će i ta pitanja doći na red narednih dana – zaključila je Jerkova za Press.
A, komentarišući zastoj u pregovorima oko formiranja vladajuće koalicije u Novom Sadu za koji se u medijima krivica svaljuje na Ligu, koja traži izmenu Statuta grada, šef pregovaračkog tima LSV Robert Kolar istakao je za Blic da nema govora ni o kakvoj uceni.
– Od nas je traženo da napravimo popis kapitalnih prioriteta, među kojima je i statut. Mi jedino tražimo od DS da se o svemu razgovara – naveo je Kolar.  

(BILSV, 13. 06. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Kome smeta što Zrenjanin ima budućnost?

ZRENJANIN - U noći između srede i četvrtka, 13. i 14. aprila, nepoznati vandali uništili su city light reklamu na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu, na kojoj je postavljen plakat Lige socijaldemokrata Vojvodine na kom piše: "Zrenjanin ima budućnost", saopštio je danas Gradski odbor LSV Zrenjanin.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Smanjiti troškove poljoprivrednika

KIKINDA - Otvarajući konferenciju za novinare koja je bila posvećena akciji Lige socijaldemokrata za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, predsednik Gradske organizacije LSV Kikinda Miloš Šibul rekao je da je osnovi cilj ove akcije da se smanje troškovi poljoprivrednika, koji i ovako imaju velike namete.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook