Udruženi za slobodan Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Novi Sad, 7. maj 2024 - Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.

LSV

Okupili smo se i potpisali koalicioni sporazum da našem gradu vratimo ono što mu pripada i bez čega on nije Novi Sad, prvenstveno slobodu, toleranciju, pristojnost i bezbednost.

Novi Sad ponovo mora biti grad ravnopravnih ljudi koji žive u zajedništvu bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu, političku ili bilo koju drugu pripadnost i opredeljenje.

Novi Sad je grad u kojem su svi građani istog reda, značaja i prava.

Istovremeno, prvi poslovi koje ćemo sprovesti nakon smenjivanja režima su zaustavljanje urbanističko-građevinskog divljanja, obnavljanje urušene postojeće infrastrukture koja je na ivici raspada zbog nekontrolisane gradnje, regulisanje javnog prevoza i parkinga po modelu koji se uspešno primenjuje u razvijenim gradovima širom sveta. Širićemo a ne ukidati parkovske površine, voditi računa o ravnomernom razvoju svih delova grada, da naš grad bude ono što je i bio do dolaska naprednjačke vlasti, grad po meri njegovih stanovnika.

Oko ovih i sličnih stvari smo jedinstveni i udruženi.

Zato pozivamo sve Novosađanke i Novosađane da podrže naše ujedinjenje, našu odlučnost i da na predstojećim izborima svoje poverenje daju koaliciji „Udruženi za slobodan Novi Sad“.
 

Gradski odbor 
Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook