Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 10. 2021. | Komentara: 0

Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

Novi Sad, 24. oktobar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju nadležnih organa povodom pretećih poruka koje su upućene građanima Begeča slovačke nacionalnosti.

LSV

Mediji su juče preneli da je na adresu Slovačke evangelisitičke crkve u Begeču stiglo preteće pismo u kom se građanima slovačke nacionalnosti poručuje da napuste selo.

LSV podseća da je žalosno što se ovakve stvari dešavaju u višenacionalnoj Vojvodini i da ove pretnje podsećaju na nacionalističko divljanje devedesetih godina u Sremu.

Država mora zaštititi sve svoje građane, a pojedinci koji šire versku i nacionalnu mržnju moraju se procesuirati i kazniti.

Vojvodina pripada svim njenim građanima i u njoj nema mesta za fašiste i šoviniste.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Na izbore u dve kolone

BEOGRAD – To je bio samo početak razgovora, a narednih dana biće precizirani tipovi i modaliteti naše saradnje – rekao je lider LSV Nenad Čanak za današnje Večernje novosti, upitan da komentariše sastanak sa predsednikom DS Borisom Tadićem održan u petak.
Iz medija | Nedelja, 26. 02. 2012. | Komentara: 0

Vlada APV mora imati veću političku ulogu

NOVI SAD – Boris Tadić i Nenad Čanak sastali su se preksinoć, što je „Dnevniku” potvrdio i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine. Tema je bila aktuelna politička situaciji, odnosno dijalog Beograda i Prištine, uopšte unapređenje odnosa u regionu, te nastavak procesa približavanja Evropskoj uniji.
Izjave | Petak, 24. 02. 2012. | Komentara: 0

Rešenja uvek postoje u dijalogu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je danas postizanje dogovora o regionalnom predstavljanju Prištine u Briselu i istakao da to potvrđuje da se kroz dijalog uvek može doći do rešenja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook