Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 10. 2021. | Komentara: 0

Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

Novi Sad, 24. oktobar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju nadležnih organa povodom pretećih poruka koje su upućene građanima Begeča slovačke nacionalnosti.

LSV

Mediji su juče preneli da je na adresu Slovačke evangelisitičke crkve u Begeču stiglo preteće pismo u kom se građanima slovačke nacionalnosti poručuje da napuste selo.

LSV podseća da je žalosno što se ovakve stvari dešavaju u višenacionalnoj Vojvodini i da ove pretnje podsećaju na nacionalističko divljanje devedesetih godina u Sremu.

Država mora zaštititi sve svoje građane, a pojedinci koji šire versku i nacionalnu mržnju moraju se procesuirati i kazniti.

Vojvodina pripada svim njenim građanima i u njoj nema mesta za fašiste i šoviniste.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.
Iz medija | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Pajtić mora da bude mnogo agresivniji prema Beogradu

NOVI SAD – Ligi socijaldemokrata Vojvodine u političkom smislu odgovara kada u interesu vojvođanske autonomije završava ono što ne može vlada Bojana Pajtića, ali to vodi devastiranju vojvođanskih institucija.
Događaji | Petak, 06. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović i Vujnović uručili novogodišnje paketiće

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović uručili su danas paketiće deci Sigurne dečije kuće i Dnevnog boravka dece sa poremećajem u društvenom ponašanju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook