Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 10. 2021. | Komentara: 0

Uhapsiti šoviniste koji prete Slovacima u Begeču

Novi Sad, 24. oktobar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju nadležnih organa povodom pretećih poruka koje su upućene građanima Begeča slovačke nacionalnosti.

LSV

Mediji su juče preneli da je na adresu Slovačke evangelisitičke crkve u Begeču stiglo preteće pismo u kom se građanima slovačke nacionalnosti poručuje da napuste selo.

LSV podseća da je žalosno što se ovakve stvari dešavaju u višenacionalnoj Vojvodini i da ove pretnje podsećaju na nacionalističko divljanje devedesetih godina u Sremu.

Država mora zaštititi sve svoje građane, a pojedinci koji šire versku i nacionalnu mržnju moraju se procesuirati i kazniti.

Vojvodina pripada svim njenim građanima i u njoj nema mesta za fašiste i šoviniste.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Osuda razbijanja prozora na prostorijama SPO

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje razbijanje prozora na prostorijama Srpskog pokreta obnove u Futogu.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici javni, a ne privatni problem

ZRENJANIN - Nasilje u porodici, koje je najzastupljeniji oblik nasilja nad ženama, javni je a ne privatni problem, istakla je danas regionalna koordinatorka Foruma žena GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragana Mihaljević. Ona je ukazala na to da je uticaj koji nasilje prema ženama ima mnogo širi od pojedinačnih slučajeva, jer utiče na porodice, zajednice i društvo u celini.
Edukacija LSV | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve!

NOVI SAD - Poslednjeg vikenda u novembru Centar za edukaciju LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI) okupio je oko dvadeset kandidatkinja za odbornička mesta u Vojvodini koje su predložene da prođu dodatnu obuku koja bi pomogla u daljem angažmanu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook