Umrežavanje lokalnih samouprava za više sredstava iz EU

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Umrežavanje lokalnih samouprava za više sredstava iz EU

NOVI SAD - Ideja o osnivanju Asocijacije vojvođanskih opština i gradova, ozvaničena sredinom jula u Skupštini AP Vojvodine, naišla je na odobravanja, ali i na kritiku dela javnosti i opozicije u Pokrajini, piše list Danas. Kako se navodi, dok jedni ističu da takvo udruženje može da bude korisno, drugi ukazuju da već postoji Stalna konferencija gradova i opština.

Maja Sedlarević

Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević za Danas kaže da je dobro to što se ovde radi o inicijativi predsednika Skupštine Vojvodine, a ne Šandora Egerešija kao privatnog lica.

- Predsednik parlamenta Vojvodine inicirao je jednu ovakvu asocijaciju, s obzirom na to da ovakva ista takva organizacija postoji na republičkom nivou i daje velike rezultate. Mislim da ne treba videti ništa loše u jednoj ovakvoj inicijativi, posebno kada se zna da umrežene i povezane lokalne samouprave imaju mnogo veće šanse i mnogo ozbiljnije mogućnosti prilikom konkurisanja za sredstva Evropske unije - ističe Sedlarevićeva.

(BILSV, 10.08.2011.)
Saopštenja | Utorak, 17. 05. 2022. | Komentara: 0

LSV: Seoske sredine zapostavljene i marginalizovane

Svakako je dobro što se posete tako visoke gradske delegacije seoskim sredinama ponekad dogode i nadamo se da će u narednom periodu biti češće i redovne. Međutim, ono što nije dobro, a što se iz samog izveštaja moglo jasno zaključiti, suštinski je, uglavnom, pogrešno viđenje seoske problematike iz čega, logično, proizilaze i pogrešni zaključci.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Država treba da radi u interesu građana Srbije, a ne ruske naftne kompanije

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost na veoma neozbiljno i štetno ponašanje države Srbije po pitanju cene naftnih derivata.

Izjave | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Srbija zaslužuje jaku i organizovanu proevropsku političku opciju

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je premalo istinskih proevropskih stranaka u Srbiji i da je to razlog zbog kog se ova politička opcija ne vidi u javnosti. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook