Umrežavanje lokalnih samouprava za više sredstava iz EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Umrežavanje lokalnih samouprava za više sredstava iz EU

NOVI SAD - Ideja o osnivanju Asocijacije vojvođanskih opština i gradova, ozvaničena sredinom jula u Skupštini AP Vojvodine, naišla je na odobravanja, ali i na kritiku dela javnosti i opozicije u Pokrajini, piše list Danas. Kako se navodi, dok jedni ističu da takvo udruženje može da bude korisno, drugi ukazuju da već postoji Stalna konferencija gradova i opština.

Maja Sedlarević

Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević za Danas kaže da je dobro to što se ovde radi o inicijativi predsednika Skupštine Vojvodine, a ne Šandora Egerešija kao privatnog lica.

- Predsednik parlamenta Vojvodine inicirao je jednu ovakvu asocijaciju, s obzirom na to da ovakva ista takva organizacija postoji na republičkom nivou i daje velike rezultate. Mislim da ne treba videti ništa loše u jednoj ovakvoj inicijativi, posebno kada se zna da umrežene i povezane lokalne samouprave imaju mnogo veće šanse i mnogo ozbiljnije mogućnosti prilikom konkurisanja za sredstva Evropske unije - ističe Sedlarevićeva.

(BILSV, 10.08.2011.)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook