Upućen zahtev gradskoj vlasti u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 01. 2015. | Komentara: 0

Upućen zahtev gradskoj vlasti u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja

NOVI SAD, 14. januar - Tokom svega pola godine Svetlana Ražnatović je i po drugi put pevala u Novom Sadu o trošku donatora. 

LSV
Budući da se u čitavoj zemlji štedi na penzionerima i prosvetnim radnicima  da u Novom Sadu novca nedostaje za razne potrebe, kao i da se u medijima spekulisalo da će njen nastup koštati 50 hiljada evra, pristojnost je nalagala gradskoj vlasti da javnosti konačno odgovori na pitanja koja smo joj dva puta postavili.

Pošto su odgovori izostali, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio je danas i zvaničan zahtev  gradskoj vlasti u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

1. Koliko košta koncert Svetlane Ražnatović u sred mera štednje?

2. Ko su donatori?

3. Koliki porez će ona na to platiti?

4. Da li je sa tim donatorima razgovarano da se na isti način pokrije i niz gorućih problema koje grad ima?

5. Zašto program na trgu nije organizovan uz pomoć kulturnih delatnika iz Novog Sada i na taj način obezbeđen dobar provod, a našim sugrađanima nastup pred svojom publikom?
 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook