Uspešno društvo neguje različitosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 11. 2014. | Komentara: 0

Uspešno društvo neguje različitosti

ZRENJANIN - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton podsetio je u autorskom tekstu objavljenom u listu „Zrenjanin“, povodom Međunarodnog dana tolerancije, da je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija pozvala sve svoje članice da 16. novembra obeleže Međunarodni dan tolerancije i na taj način ukažu na poštovanje i uvažavanje različitosti.

LSV

Kako je naveo, tolerancija podrazumeva poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti, kao i sposobnost prihvatanja različitosti, bilo da se radi o razlikama u političkom uverenju, ili o verskim, rasnim ili polnim razlikama.

– Zrenjanin je višenacionalna sredina koju je uvek krasilo bogatstvo različitosti. To bogatstvo može biti i velika prednost u borbi za bolje uslove života u gradu. Teško da može biti bolje u sredini u kojoj ne vladaju dobri odnosi među komšijama. Nema napretka u gradovima u kojima je „ulazna karta“ -  „ispravno“ ime ili prezime, ili samo dominantno političko uverenje – napisao je između ostalog Marton.

Poslanik LSV je ukazao i da je potrebno raditi na jačanju svesti da je tolerancija važna, a da se pre svega nameće potreba rada sa mladim ljudima.

– Deluje kao otrcana fraza kad se kaže da na mladima svet ostaje, ali bez svesnog mladog čoveka, koji poštuje tuđi stav i opredeljenje u svakom smislu reči, nema ni uspešnog društva. Takav mlad čovek može biti dobra prepreka ekstremističkim idejama koje oštro nameću svoj obrazac ponašanja i negiraju široku lepezu poštovanja ljudskih i građanskih prava – istakao je Marton.

On je predložio i da Grad Zrenjanin ustanovi nagradu za toleranciju, koja bi se 16, novembra dodeljivala pojedincima koji neguju ideju tolerantnog društva.
 
(BILSV, 18. 11. 2014)



Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

Proglašena najveća opoziciona lista na ovim izborima - Udruženi za slobodan Novi Sad, broj 11

Novosadska udružena opozicija izlazi na izbore 2. juna pod rednim brojem 11! 
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI na lokalnim izborima u brojnim gradovima i opštinama u Vojvodini

Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI nalaze se na brojnim opozicionim listama kandidata za odbornike na predstojećim izborima za skupštine opština i gradova u Vojvodini.
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook