Uspešno društvo neguje različitosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 11. 2014. | Komentara: 0

Uspešno društvo neguje različitosti

ZRENJANIN - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton podsetio je u autorskom tekstu objavljenom u listu „Zrenjanin“, povodom Međunarodnog dana tolerancije, da je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija pozvala sve svoje članice da 16. novembra obeleže Međunarodni dan tolerancije i na taj način ukažu na poštovanje i uvažavanje različitosti.

LSV

Kako je naveo, tolerancija podrazumeva poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti, kao i sposobnost prihvatanja različitosti, bilo da se radi o razlikama u političkom uverenju, ili o verskim, rasnim ili polnim razlikama.

– Zrenjanin je višenacionalna sredina koju je uvek krasilo bogatstvo različitosti. To bogatstvo može biti i velika prednost u borbi za bolje uslove života u gradu. Teško da može biti bolje u sredini u kojoj ne vladaju dobri odnosi među komšijama. Nema napretka u gradovima u kojima je „ulazna karta“ -  „ispravno“ ime ili prezime, ili samo dominantno političko uverenje – napisao je između ostalog Marton.

Poslanik LSV je ukazao i da je potrebno raditi na jačanju svesti da je tolerancija važna, a da se pre svega nameće potreba rada sa mladim ljudima.

– Deluje kao otrcana fraza kad se kaže da na mladima svet ostaje, ali bez svesnog mladog čoveka, koji poštuje tuđi stav i opredeljenje u svakom smislu reči, nema ni uspešnog društva. Takav mlad čovek može biti dobra prepreka ekstremističkim idejama koje oštro nameću svoj obrazac ponašanja i negiraju široku lepezu poštovanja ljudskih i građanskih prava – istakao je Marton.

On je predložio i da Grad Zrenjanin ustanovi nagradu za toleranciju, koja bi se 16, novembra dodeljivala pojedincima koji neguju ideju tolerantnog društva.
 
(BILSV, 18. 11. 2014)



Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.
Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook